Spor ve sağlıklı yaşam Blogu

Süper Modellerin Pilates’e Güveni Tam!

14/03/2017
Healthyway

Süper modellerin önemli defileler veya çekimler öncesi nasıl yoğun bir diyet ve egzersiz programına girdiklerini duymayan yoktur. Hem de ne program?!

Öncelikle süper modellerin uzun ve incecik fiziklerini korumak ve kalınlaşmamak için belli başlı bazı antrenman tiplerinden kaçındıkları bir gerçek. Son bir kaç yıldır modeller arasında çok popüler olan bir egzersiz metodu olarak Pilates karşımıza çıkıyor. Söylentiye göre modellerin sıkı ve ince figürlerinin ardındaki sır Pilates.

Sports Illustrated modeli ve gerçek bir Pilates bağımlısı olan Hannah Ferguson’a göre Pilates kasları sıkılaştırıp vücudun şekle girmesini sağlıyor. "Pilates sayesinde, iç çamaşırı veya mayo modelliği yaparken herşey yerli yerinde duruyor”, diyor Ferguson.



Victoria's Secret modeli Lily Aldridge ise Pilates’in bir heykeltıraş gibi tüm vücudunu şekle soktuğunu söylüyor. "Aynı zamanda vücudumun harika hissetmesini sağlıyor, Pilates yaptıktan sonra sanki masaj’dan çıkmış gibi oluyorum” diyor Aldrige. “Pilates sayesinde hem kıyafetlerin içinde hem de dışında süper hissediyorum.”

Eğer siz hala Pilates ile ilgili bir şey duymadınız veya hiç Pilates yapmadıysanız size enfes bir deneyim bekliyor. Pilates metodunu geliştiren Joseph Pilates’in de dediği gibi “10 derste farkı hissedeceksiniz, 20 derste farkı göreceksiniz, 30 derste yepyeni bir vücudunuz olacak”

Victoria's Secret modeli Candice Swanepeol her geçen yıl vücuduna, sağlığına, kariyerine ve ruhuna daha da önem verdiğini söylüyor. Bir kadın olarak kendini fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmaya sorumlu hissettiğini söyleyen Candice’in antrenmanları Pilates, yoga, kardio ve boks’tan oluşuyor. “Kolay değil” diyor Candice, "En eğlenceli tarafı bunu bir proje olarak ele almak, kendimi ne kadar zorlayabileceğimi, vücudumun nasıl değiştiğini ve güçlendiğini görmek. Özellikle bir defileye hazırlanırken yaptığınız zorlu çalışmalar hayalini kurduğunuz bir şeye ulaşmanın en güzel yanı”

Süper modellere göre Pilates metodunun en övgüye değer yanı tüm vücudu çalıştırıyor olması. Bir çoğu Pilates’in yanında Bale Barı, direnç bantı ve yoga egzersizleri de yaptığını söylüyor.

Peki 30 derste sonuçları görebilmek için ne sıklıkta Pilates yapılması gerektiğini merak ediyor musunuz? Dediklerine göre haftada 2 veya 3 kere Pilates yapmak yeterli. Bizce bu makul bir sayı. Ama eğer gerçekten, tam hız, hayalini kurduğunuz vücuda sahip olmak istiyorsanız her gün Pilates yapmanızı ve mat dersleri ile aletli Pilates derslerini karıştırarak yapmanızı öneriyoruz.

Sanırım artık bir super model gibi egzersiz yapmaya hazırız. Şimdi yapmanız gereken tek şey size en yakın Pilates stüdyosuna gitmek ve derslerinizi programlamak.

Healthyway

http://www.healthyway.com/content/why-supermodels-swear-by-pilates