Spor ve sağlıklı yaşam Blogu

Jennifer Aniston’ın güçlü, fit ve sağlıklı kalmasının sırları

06/08/2021
Harpers Bazaar dergisinden çeviridir.

Uyguladığı diyetten, tercih ettiği egzersizlere kadar işte Jennifer Aniston’ın sağlıklı yaşam formülü

 
Jennifer Aniston sağlık, wellness, egzersiz ve temiz beslenmeye olan düşkünlüğü ile biliniyor ve bu da her zaman pırıl pırıl görünmesine sebep oluyor. Egzersiz ve beslenme gibi konularda kesinlikle tek bir mucize formül olmasa da beğendiğimiz kişilerin rutinlerine göz atmak ilginç ve motive edici olabiliyor. O zaman hadi Jennifer Aniston’ı biraz mercek altına alalım.

 Ne kadar ve nasıl antrenman yapıyor?

ÇOK! Haftada 5 gün antrenman yaptığını duyunca sanırım şaşırmıyoruz. 15 yıldır Jennifor Aniston’ın Yoga ve Spinning eğitmeni olan Mandy Ingber’e göre haftanın her günü egzersiz yapmayı hedefliyorlar ve en az 5 günü mutlaka bunu başarıyorlar.  Antremanlar sırasında değişik metodları kullanmayı deniyorlar.

Eğer haftada 5 size çok geliyorsa, önerilen haftada en az 150 dk orta veya 75 dk yüksek ve ileri yoğunlukta antrenman yapmak. Haftada 5 gün sadece 30 dk  orta seviyede bir antrenman yapmanız sizi bu hedefe rahatlıkla ulaştıracaktır.

Yoga

Aniston’ın yıllardır yoga yaptığını hepimiz biliyoruz. Hem vücudunu esnek ve güçlü tutmak için hem de zihin ve ruh sağlığına olan faydalarından dolayı Yoga’yı tercih ediyor. Egzersiz rutinlerinde 30 dakikalık bir spinning dersinden sonra 40 dk yoga yaptıklarını söyleyen eğitmeni Ingber farklı disiplinlerden yoga pozları denediklerini ve egzersizlerini esneme ve ardından sauna ile bitirdiklerini ekliyor.

Aniston “Mandy Inberg ile yoga yapmaya başladığımda ilk dikkatimi çeken şey bacaklarımın incelmesi, kollarımın güçlenmesi ama en önemlisi kendi iç kuvvetimi hissetmeye başlamam oldu. Çoğu zaman yakın bir arkadaşımla 1 saat boyunca hem meditasyon hem de antrenman yapıyormuşum gibi hissediyorum.”

 Dersler ve ekipmanlar

Aniston bale barı derslerinden boksa kadar çok farklı metodları da denediğini söylüyor. "Boksun çok zihinsel bir yönü var. Bir bisikletin üzerinde değilsiniz, uyguladığınız hareketleri düşünmeniz lazım. Ayrıca boksun ciddi bir stres atma yöntemi olduğunu düşünüyorum. Vurduğunuz kişiyi hayal ederek ufak bir fantezi dünyası yaratıp gün boyunca göz ve kulaklarınızdan içeri giren stres verici şeyleri dışarı atmak için harika bir yöntem.”

Ayrıca yürüme bandında da antrenman yaptığını söyleyen Aniston, 45 dakika kadar bantta kaldığını söylüyor, “Eğimi artırıyorum ve 2 dk koşu 1 dk yürüme şeklinde neredeyse hiç durmadan 20 dk gitmeye çalışıyorum” diyor.

 


Jennifer Aniston nasıl bir beslenme uyguluyor?

Gıda takviyeleri

Aniston’ın kolajen takviyesi aldığını biliyoruz. Bunu Vital Protein tozu şeklinde alan Jennifer “Yıllardır sağlık ve wellness konularına ilgim artarak devam etti. Biliyorum çok geniş bir konu ama kolajen kullanımını günlük hayatımıza nasıl katabileceğimizi göstermek istiyorum, bu benim için bazen kahveme eklediğim bir şey ya da antrenman sonrası aldğım bir takviye şeklinde…"

 

Aralıklı oruç (Intermittent Fasting)

Yaptığı bir radyo röportajında 16:8 şeklinde aralıklı oruç uyguladığını söyleyen Jennifer 8 saatlik yeme penceresinde sağlıklı tercihler yaptığını ve geri kalan 16 saati su, kahve ve bitki çayları ile geçirdiğini belirtiyor. "16 saat bir şey yemeden geçirmenin ne kadar büyük bir değişiklik yaptığını gördüm. Ben sabah 10.00’da yemeğe başlıyorum ve 18:00’de oruca başlıyorum.” Sabah 09:00’da uyanan Jennifer önce bir sebze suyu içtiğini ve ardından meditasyon ve yoga yaptığını söylüyor. Aralıklı oruç ile ilgili detaylı bilgiye bu linkte tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

İşlem görmemiş gıdalar

Aralıklı orucun yanı sıra beslenirken Aniston, işlem görmemiş gıdaları tercih ediyor ve şeker kullanımını mümkün olduğunca az tutmaya çalışıyor. Avokado, hindistan cevizi yağı, somon ve balık yağı gibi sağlıklı yağları da beslenmesine katan Aniston verdiği bir röportajda “Olabildiğince organik sebze ve meyveler ile beslenin, bolca su için ve kaliteli bir uykuyu ihmal etmeyin,” diyor. Yumurtayı  özellikle de yumurta beyazını diyetinin vazgeçilmezleri arasında sayan Jennifer “Sabah kalkınca ılık limonlu suyumu içiyorum. Sonra ilk öğünüm avokado ve yumurtadan oluşuyor,” diye belirtiyor.

 

Bol su

Susayınca su içmek ve bir anda çok miktarda su içmek değil ama gün içinde düzenli olarak su içmenin önemine vurgu yapan Aniston, özellikle antrenman öncesi çok su içmenin antrenman sırasında kendinizi ağır ve dolu hissetmenize yol açacağını söylüyor. Hedef gün boyunca sürekli ve az az, susamayı beklemeden su içmek olmalı diyor.