Spor ve sağlıklı yaşam Blogu

HypeUp Eğitmenleri Egzersiz Yapmak için Nasıl Motive Oluyor?

07/01/2022
HypeUp

Kabul edelim, egzersiz yapmak için her zaman gereken motivasyonu bulamayabiliriz. Yeni bir programa başladığımızda süper motive olmuş hissedebiliriz, ancak bu motivasyonun devamını sağlayacak olan gerçekten kararlılık ve disiplindir. Biz de gereken motivasyon için neler yaptıklarını işin uzmanlarına soralım istedik.

HypeUp eğitmenlerinin bazılarından sizler için ip uçları aldık!


Fulya Varışlı

Her gün aynı uyanmıyorum tabi ki.. Bazen daha enerjik, bazen daha yorgun... Sabah rutinimi bozmama konusunda ise kendi kendimi motive ediyorum. Nasıl mı?

Önce sakin veya daha hızlı sevdiğim müzik listelerim var; moduma göre onu açıyorum. Üstümü değişip hemen basit spor kıyafetlerimi giyiyorum. Evde güzel minik bir spor köşem var, hemen matımın önüne geçip sadece yarım saat diyorum. O yarım saat hareket ederek veya esneyerek gün içerisinde daha mutlu ve huzurlu olacağımı biliyorum. Hareket ettikten sonra duşa huzurla giriyor, kahvaltımı daha sağlıklı ve  keyifle yapıyorum.

Kendime saygım artıyor, kendimi daha çok seviyorum. Ayrıca mesleğime ve öğrencilerime çok saygı duyuyorum. Biz spor eğitmenlerinin şunu unutmaması gerekir; biz yaşam şeklimizle örnek olmalıyız. İlham kaynağı olmayı seviyorum. Arada aynanın karşısına geçip, “ İşte bu Fulya, bak karnın da bacakların da çalışınca ve sağlıklı beslenince nasıl da güzel görünüyorlar bravo” diyip kendimle gurur duyuyorum. Bu da beni motive ediyor tabi ki, insanın kendini beğenmesi çok önemli. Hele ki çağımızda,  bu daha da zorlaştı ve emek istiyor.

Ben hayat boyu kendime söz verdim. Örnek olup, enerjimle ve bedenimle ışık saçacağım. Kendimi seviyorum. Kendime iyi bakacağım. Önce buna inanacaksınız. Mottom; #kendineiyidavran diyerek sizi kucaklıyorum.

 

Seza Bali

Benim de herkes gibi dönem dönem motivasyonum düşebiliyor. Spor yapmak mesleğimin de bir parçası olunca bazen fazla yorulup kendimi biraz geri çekmek isteyebiliyorum ama bu dönemler uzun sürmüyor. Zaten birkaç haftalık dinlenmeden sonra tekrar eski tempodaki antrenmanlara geri dönme ihtiyacı duyuyorum.

Bu dönemlerde motivasyonumu yükseltmek için telefonumda gerilere gidip kendimi en formda hissettiğim zamanki fotoğraflarıma bakıyorum, sıkı antrenmanların hem fiziksel hem ruhsal olarak bana ne kadar iyi geldiğini hatırladığım an zaten iş kolaylaşıyor. En sevdiğim ve bedenimde etkisini gördüğüm 5-6 egzersizden oluşan bir antrenman programı çıkarıyorum ve sanki hiç ara vermemişim gibi enerjimi yüksek tutup antrenmanın hakkını veriyorum. Bir başladın mı gerisi zaten çorap söküğü gibi geliyor.

Gülşah Kasırka


Spor benim olmazsa olmazım, olur da 1-2 gün yapamazsam kendimi hem fiziksel hem de ruhsal olarak kötü hissederim, yaptığım gibi de modum değişir :)

Ama doğruya doğru, bazen insan motive olmakta zorlanıyor. Ben böyle durumlarda yorucu olmayan ve iyi hissettiren basit esneme hareketleri yapmak üzere mata geçiyorum, kendimi birşeylere zorlamıyorum, içimden geldiği gibi hareket ediyorum. Birkaç dakika içinde de kendime geliyorum ve yaptıkça yapasım geliyor, bu kendiliğinden oluyor :)

Ama olur da daha fazlasını yapmak istemezsem de yapmıyorum, bazen de buna ihtiyacım oluyor, makina değiliz bu çok normal.
Tavsiyem ya hep ya hiç mantığını bırak, vücudunu dinle ve harekete geç


Canan Cemali

Antrenman yapmak için motivasyon bulamıyorsan benim denediğim bazı yöntemler senin de işine yarayabilir.

Eğer kendimi çok yorgun hissediyorsam HypeUp’tan başlangıç seviyesi Yoga dersi seçip nefesimle ve bedenimle derin bir ilişki kuruyorum. Vücudumuzun en az yoğun antrenmanlar kadar bu şekilde çalışmaya da ihtiyacı olduğunu hatırlamış oluyorum böylelikle. 

Kendime bir yürüyüş bir de antrenman arkadaşı seçtim. Yakın oturan arkadaşımla birbirimizi sık sık yürümek için motive ediyoruz. Uzak oturan arkadaşımlaysa HypeUp’tan kendimize bir hoca seçip aynı gün hatta olabiliyorsa aynı zamanda bir ders tamamlamaya çalışıyoruz. Yalnız olmadığımı bilmek beni teşvik ediyor.