Spor ve sağlıklı yaşam Blogu

Genç Görünmenin Binlerce Yıllık Sırrı: YÜZ YOGASI

30/04/2021
Gülşah Kasırka, Yüz Yogası Eğitmeni

Binlerce yıl mı, ben daha yeni duydum diyenleri duyar gibiyim :)

Evet yüz yogasının çok uzun bir geçmişi var, Kleopatra’nın yüz yogası yaptığı söylenir.

İşe yarıyor mu diye düşünenleriniz olabilir. Aslında bunun cevabını biliyoruz. Vücudumuzda olduğu gibi yüzümüzde de pek çok kas var, spor yaparak vücudumuzu şekillendirebiliyorsak yüz yogası ile de yüzümüzü şekillendirebiliriz.

Neden Yaşlanıyoruz?

Yaş aldıkça cildimizin kendini yenileme süresi uzar, ciltteki kollajen, elastin, hyaluronik asit gibi cildi nemli, dolgun, elastik ve sağlıklı tutan bileşenler azalır. Böylelikle sürekli maruz kaldığımız yer çekimi zamanla bize üstün gelmeye başlar.

Yüz Yogası giriş videomuzu görmek için tıklayın!

Hadi biraz da yüz yogasının faydalarından konuşalım.

Yüz Farkındalığı

Aslında bu yüzden bu sisteme yüz jimnastiği değil de yüz yogası denmiş, yüz farkındalığı bize sağladığı en önemli nokta bence.

İşin doğru ve yanlışlarını öğrendikten sonra artık yüzümüzü nasıl yıkıyoruz, nasıl krem sürüyoruz, hangi pozisyonda uyuyoruz gibi her gün hiç farkında olmadan yaptığımız eylemlere dikkat etmeye başlarız.Alışkanlıktan yaptığımız o gereksiz mimikleri fark eder ve zamanla bırakırız. Yani botoxun yaptığını doğal ve masrafsız şekilde yapabiliriz aslında.Ben yüzüme aşırı hoyrat davranıyormuşum, siz yapmayın :)

Yüz Yogası hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

Cilt Kalitesini Artırır

Yapılan egzersiz ve masajlarla yüzümüzdeki kan ve lenf dolaşımını arttırarak dokulara daha çok oksijen gitmesini sağlar ve toksinlerin atılmasını hızlandırır. Ciltte yaşlanma karşıtı olarak bilinen ve pek çok anti-aging üründe de kullanılan yukarıda bahsettiğim bileşenlerin üretimini destekler.

Yüz Şekillendirme ve Lifting Etkisi

Yüzümüzdeki kaslar genel olarak ya çok çalışıyor ya da hiç çalışmıyor. Mesela alın bölgesi alışkanlıklardan ötürü (kaşları çatmak ya da kaldırmak) çok çalışırken göz altı ve yanak bölgesi pek çalışmaz. Yüz yogası az çalışan kasları yeniden ateşlerken çok çalışanları da rahatlatır ve zamanla yüzümüze daha sağlıklı, enerjik ve açılmış bir görüntü verir. Aynı zamanda yüzdeki asimetrik durumların düzeltilmesi ya da yüz felci gibi durumlarda da sıklıkla kullanılır.

Yüz Yogası ve Masajı videosu için tıklayın!

Kimler Yapabilir?

Kemik gelişimi tamamlanmış herkes başlayabilir, asla çok geç diye de düşünmeyin, muhakkak faydasını göreceksiniz. 

Pratik Yüz Yogası videosu için tıklayın!

Ne Zaman Yapılmalı?

Açıkçası bunun bir kuralı yok, ne zaman vakit ayırabilirsiniz yapabilirsiniz. İşin mantığını ve size iyi gelen hareketleri öğrendikten sonra bunları televizyon izlerken, araba sürerken, yemek yaparken bile yapabileceksiniz, özel zaman ayırmanıza gerek kalmayacak.

Yüz Yogası Kırışıkları Artırıyor diye Duydum?

Evet yanlış yapılırsa kırışıklar artar!

Yüz yogası yaparken muhakkak karşınızda bir ayna olmalı, bir yeri düzelteyim derken başka bir yer kırışmamalı. Hareketleri yaparken ellerimizi kullanarak kırışıklık oluşumunu engellemeliyiz. Ama bu şekilde bile kırışıklık oluşuyorsa o hareketi yapmamanız daha iyi olacaktır.

Gua Sha ile Yüz Masajı videosu için tıkla!

Yüz Masajı İçin Ne Kullanılmalı?

Cildinize iyi gelen soğuk sıkım bir yağ kullanabilirsiniz. Hiç bilmiyorsanız jojoba, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, kayısı çekirdeği gibi yağları deneyerek başlayabilirsiniz. Unutmayın cildimiz bize özeldir, birine iyi gelen bir ürün size iyi gelmeyebilir.

Ayrıca kaş, kirpik ve saç bakımında kullanılan o bilindik yağlardan kullanmamanızı öneririm, tüylenme yapabilir.

Yüz Masajı videosu için tıkla!