Spor ve sağlıklı yaşam Blogu

Evde yoga için pratik ipuçları

08/10/2021
Rana Ortan

Son yıllarda artan kullanıcı dostu dijital platformlar, ulaşılabilir ekipman, ve bilumum teknik imkanlar sayesinde evlerimizin konforundan yoga pratiğine devam etme fırsatı doğdu. Şehrin kalabalığına, trafiğine karışmaksızın, hem zamandan hem enerjinizden tasarruf ederek yogayı nerede olursanız olun matınıza taşımak artık mümkün. Sizler de evinizin, iş yerinizin ya da seyahat halindeyseniz konakladığınız mekanın içinde yoga pratiğinizi sürdürebilirsiniz. İşte bunu nasıl sağlayacağınıza dair birkaç pratik ipucunu paylaşmak istiyoruz.

Evinizde kendinize rahat bir yoga alanı yaratın:

Bulunduğunuz mekanda boş bir odanız varsa şanslısınız, burayı kendiniz için küçük bir yoga stüdyosu haline getirebilirsiniz. Şayet böyle bir imkanınız yoksa, hiç sorun değil, evin sessiz, sakin bir köşesini seçin ve matınızı, yardımcı malzemelerinizi buraya yerleştirin. Yoga yaptığınız alanda ambians yaratmak için sevdiğiniz objeleri, resimleri, mum ya da tütsüleri de koyabilirsiniz. Bu tamamıyla sizin zevkinize, arzunuza kalmış. Ancak en sade haliyle ihtiyacınız olan bir yoga matı ve onu koyabileceğiniz genişlikte alan. Üzerinize rahat kıyafetler giyin, bedeninizi sıkan, nefes alış verişlerinizi engelleyen giysilerden, sağa sola takılabilecek büyük aksesuarlardan uzak durun.
Yogaya Giriş Programı için tıklayın! 

Yoga malzemelerinizi toplayın:

Kullandığınız yoga matı uygulamanızın kalitesini büyük ölçüde etkiler. El ve ayakları kaydırmayan, eklemlere binen yükü tolere edebilecek kalınlıktaki iyi bir mata yatırım yapmaktan çekinmeyin. Yoga matına ilaveten mantar blok, kemer, meditasyon minderi edinin. Destek malzemeleriniz sayesinde daha güvenli ve konforlu bir yoga pratiğine adım atın. Bu malzemeleri set halinde gayet uygun fiyatlara almak mümkün. Her uygulamanın sonuna eklediğimiz derin dinlenme pozu Savasana için bir göz yastığı bulundurmanızı da öneririz.



Kendinize bir rutin oluşturun:

Sıkça sorulan sorulardan biri hangi sıklıkla yoga yapmalıyım. Haftada en az iki ila üç kez yoga yapmanızı tavsiye ederiz. Zamanınız müsaitse pratik sayısını arttırabilirsiniz. Hoşunuza giden, beden, zihin, nefes birlikteliğini yakalayabildiğiniz bir yoga tarzını seçin. Evde yoga yapmanın en büyük avantajlarından biri kendi programınıza uygun olarak dilediğiniz zaman diliminde matla olan randevunuza yetişebilmektir.
Orta Seviye Vinyasa Yoga programı için tıklayın!

Güvenli uygulamaya öncelik verin:

Kendi sınırlarınızın farkındalığı içinde, güvenli pratiğe öncelik vererek ilerleyin. Bedendeki büyük kas gruplarını ve ana eklemleri ısıtmaya yönelik poz gruplarıyla uygulamaya başlayıp güç ve esneklik dengesini kurarak daha zorlayıcı pozlara doğru devam edin. Düzenli pratik sayesinde geçirgen sınırlar zaten genişleyecek ve daha derin bir uygulamanın kapılarını aralayacaktır.

Dijital platformlarda dersler, seviyelere, tarzlara ve sürelere göre sınıflandırıldığı için kendinize en uygun olan seçeneği bulmanız kolay olur. Hocaların, yoga pozlarına ve akışa dair sözlü yönlendirmelerini takip ederken, farkındalık içinde kalarak güvenli bir pratik oluşturabilirsiniz.

 
Düzenli yoga uygulaması daha mutlu, sağlıklı, üretken ve dingin bir hayat biçimi sunar. Evde yoga yapmanın yukarda bahsettiğimiz tüm avantajlarından faydalanırken aynı çatı altında yaşadığınız sevdiklerinizi de yogayla tanıştırabilir, birlikte pratik yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

 O zaman haydi matlarda buluşalım. HypeUp'ın Yoga Özel programlarını incelemek için hemen tıklayın. Keyif almayı unutmayın !