Spor ve sağlıklı yaşam Blogu

Evde Pilates yapmak için bir ev stüdyosuna ihtiyacınız yok!

09/08/2018
​Chanda Hinman

Şehir efsanesi: Evde Pilates yapmak için kocaman bir eve, bir reformer aletine veya bir ev stüdyosuna ihtiyacım var! Gerçek: Miniminnacık bir dairenin köşesine yayacağınız bir mat veya havlu da yeterlidir.

 

Eğer egzersiz yapmak için hareket alanınızın dar olduğunu düşünüyorsanız, işte sizin için 5 tavsiye!

 

Harika bir ortam yaratmanıza gerek yok!

Natürel renklerde mobilyalarla döşenmiş rahat ve geniş bir alanınız yok mu? Etraf çocuk oyuncakları ile mi dolu? Hiç sorun değil! Oyuncakları bir kenara toplayın, bir havlu veya bir mat yayın yere ve başlayın. Egzersiz yapıyorsunuz, Instagram’da en güzel fotoğraf yarışmasına katılmıyorsunuz!

 

Büyük hareketleri küçülterek yapın

Dar bir alanda Pilates yapmanız gerekiyor ise en büyük problem kol ve bacaklarınızın açık olduğu zaman etrafa çarpma riskidir. Eğer böyle bir ortamda egzersiz yapmaya çalışıyorsanız yapmak istediğiniz hareketleri biraz ufaltarak yapabilirsiniz. Mesela kollarınızı iki yana açmak yerine göğsünüzün önünde tutmak veya teker teker açıp kapamak gibi. Ufak tefek uyarlamalar ile her hareketi yapılabilir hale getirebilirsiniz.

 

Ayağa kalkın

Kocaman sandığınız otel odası göründüğü kadar büyük çıkmadı mı veya yatak odanız çok mu dar? Ayakta egzersiz yapmanızı sağlayacak bir video bulun ve onunla devam edin!

 

Hareketli olun

Internet olan heryerde cep telefonu veya tabletinizi kullanabilirsiniz. En yakın parka, kumsala veya açık alana gidin ve Pilates stüdyonuzu yanınızda götürün. D vitamini de bonus olsun!

 

Gerçek sorun nedir?

Hepimiz biliyoruz ki egzersiz yapmamanın asıl sebebi dar veya mükemmel olmayan alanlar değil. O zaman size ne engelliyor? Bunu düşünün veya bir arkadaşınız ile konuşun. Kısa ve kolay bir egzersiz videosu ile başlayın. Eğer bu yeterli ise harika. Unutmayın ki asıl zor olan hareket etmeye başlamaktır.

 

Siz hiç egzersiz yaptığı için pişman olan birini gördünüz mü? Eğer hareketli olmanın bir yolunu bulursanız gerçekten daha mutlu olacaksınız. Ve mutluluk bulaşıcıdır. Hadi bahaneleri bir kenara bırakın ve hareket etmeye başlayın!


Chanda Hinman