Spor ve sağlıklı yaşam Blogu

Enerjinizi Düşüren 10 Alışkanlık

18/02/2019
https://positivemed.com

Yorgun hissetmekten yoruldunuz mu? Eğer cevabınız evetse, yalnız değilsiniz. Günümüzde bu sıklıkla karşımıza çıkan bir şikayet. Eğer sağlık ile ilgili bir sorununuz yok ise birçok durumda bu, hayat tarzına da bağlanabilir. İşte enerjinizi düşüren 10 kötü alışkanlık:

1- Dehidrasyon (Susuz kalma)


Eğer yeterince su içmezseniz, kanınız kalınlaşır ve kalbinizin daha fazla güç sarf etmesi gerekir. Ayrıca kanın oksijen ve besin maddelerini taşıması zorlaşır ve bu da kolay yorulmanıza neden olur.

2- Geç Uyumak

Uyku Neden Bu Kadar Önemli? blog yazısına gitmek için tıklayın.

Yapılan araştırmalara göre, uykunun en kritik olduğu saatler 22.00 ile 01.00 arasındadır. Sabahları uyanmakta zorluk çekiyorsanız uyku saatinizi tekrardan gözden geçirin. 

3- Egzersiz Yapmamak


Yorgun olduğunuz için canınız spor salonuna gitmek istemese de gidin. Araştırmalar gösteriyor ki, Pilates, Yoga veya yapılan hafif bir egzersiz dahi beklenmedik derecede enerji seviyesini yükseltiyor.

4- Demir Eksikliği


Eğer yumurta, kırmızı et ve ciğer gibi gıdalardan uzak duruyorsanız, yorgunluğunuz demir eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Yeterli demir olmadan, kalbe, akciğerlere ve beyine oksijeni verimli bir şekilde taşımak için yeterli kan hücresi üretemezsiniz.

5- Yüksek Standart


Kendinizden ve başkalarından çok şey beklemek sizi yorar. Yapmanız gereken şeyleri tamamlamak için çaba göstermeniz kolaydır. Önemli olan, omuzlarınıza çok yük bindirmeyip, kendinize makul hedefler belirlemektir.

6- Kahvaltı Yapmamak


Birçok insan, kilolarını kontrol altına almak için kahvaltıyı atlar. Aslında bunu yapmak tüm gününüzü mahveder. Gece boyunca aç kaldıktan sonra, vücudunuzun enerji üretmek için proteine ve besleyici öğelere ihtiyacı vardır.

7- Yanlış Besin Tüketimi


Eğer yoğun tempolu bir hayatınız varsa, işlenmiş gıdalar pratik olabilir ama bu gıdalar tamamen sağlık karşıtıdır. Son derece rafine ve kimyasal yüklü doğaları, size yarardan çok zarar verir. Bu da kendinizi halsiz hissetmenize neden olur.

8- Memnun Etme Sendromu


Başkalılarını mutlu etmeyi istemek, takdire değer bir özellik ama bazen çok ileriye gidebilir. Herkesi memnun etmeye çalışmak, insanı hem mental açıdan hem de fiziksel olarak yoran bir şeydir ve bu süreçte kendinizle ilgilenmeniz mümkün olmaz.

9- Dağınıklık

 

Ne derler bilirsiniz “Dağınık bir masa, dağınık bir zihne işarettir.” Bir yığın dağınık eşya arasında istediğiniz şeyi bulmak zihinsel çaba gerektirir ve böylece daha çabuk bitkin düşersiniz.

10- Kendine Zaman Ayırmamak

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Neler Yapmalıyız? blog yazısını okumak için tıklayınız.

Hiç ara vermeden çalışmak sizi yorar ve en sonunda tüketir. Ne yapmak istediğinize odaklanmak için projelerden zaman ayırdığınızdan emin olun.